Asociaţie pentru protecţia victimelor accidentelor

A doua despagubire de malpraxis ca valoare

despagubire de malpraxis - Protect just

Despagubire de malpraxis – Pentru ca si-a pierdut sotia dupa o anestezie nemonitorizata, la nastere, un barbat din Bihor va incasa o despagubire de peste 150.000 de euro. 

Despagubire de malpraxis. Suma, a doua ca valoare, dupa jumatatea de milion de euro, dictata in dosarul doctorului Naum Ciomu, tocmai a fost stabilita de tribunal. Aceeasi instanta a decis insa ca ginecologul si anestezistul pot profesa mai departe.  De cinci ani, de cand si-a pierdut sotia, Dorel Gruia isi cauta dreptatea.

Marcela avea 27 de ani si a venit, in noeimbrie 2006, sa nasca la spitalul municipal Beius. Cum fatul avea peste 4 kilograme, ginecologul a decis: cezariana. Un baietel sanatos a fost adus pe lume, insa mama a murit pe masa de operatie din cauza unei insuficiente cardiace.

La vremea respectiva legistii si procurorii au spus ca cei doi acuzati nu i-au facut femeii toate analizele si, pe de alta parte, au operat-o fara sa fie pregatiti cu medicatia si aparatura necesara pentru resuscitare.

Joi, Tribunalul Bihor a decis ca medicii sa primeasca trei ani de inchisoare cu suspendare si tot cu suspendare ca 5 ani de zile sa nu mai profeseze.

In schimb au de platit daune celor trei urmasi ai femeii, adica sotul si cei doi copii, cate 50.000 de euro fiecare si alti 28.000 de lei daune morale pentru barbat.

De la infiintarea Colegiului Medicilor si pana azi mai putin de 50 de doctori au ramas fara dreptul de a practica. Anual sunt depuse 500 de reclamatii. In cele mai multe cazuri medicii se aleg cu mustrare ori salariu scazute cateva luni.

Sursa: stirileprotv.ro