Asociaţie pentru protecţia victimelor accidentelor

Avocatul Bogdan Francu a ajuns de doua ori la poarta Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Avocat-Francu-Bogdan-Tecuci-Curtea-de-arbitraj

Avocatul Bogdan Francu a ajuns de doua ori la Inalta Curte de Casatie si Justitie . Aflat la a treia generatie de avocati a Cabinetului Francu, din cadrul Baroului Galati, Bogdan Francu abordeaza aceasta meserie din convingerea ca daca exista norme de drept, implicit exista si o cale de rezolvare si, nu oricum, ci pavata cu seriozitate si profesionalism

Avocatul care nu pierde niciun proces nu exista… Va ganditi bine si, va-narmati cu multa rabdare. Sa ne luptam cu Guvernul si Ministerul Muncii nu e usor, plus ca demersul nostru trebuie sa modifice legea, apoi sa va dea dreptatea si banii ce li se cuvin copiilor. Sa cream un precedent, nu e usor, la ora asta am cunostinte ca doar o mama a trei copii de prin Alba mai vrea sa faca asta. De aici e decizia dvs de a continua, sau nu, sa castigati dreptul unuia din copii

asa a abordat Bogdan Francu prima discutie, in 2008, cu parintii unor gemeni care doreau sa modifice o lege nedreapta, ce crea doar obligatii, nu si drepturi noilor purtatori de CNP-uri.

A urmat un lung sir de plimbari si infatisari prin salile Tribunalului, Curtii de Apel si mai apoi Inaltei Curti de Casatie si Justitie, lupta fiind nu doar cu nedreptatea ci si cu cabotinismul institutiilor statului, prin avocatii si juristii platiti de noi sa respecte o fisa a postului impotriva cetateanului. In tot acest timp se nastea o intrebare: Este Justitia imprevizibila, in care nu exista predictibilitate indiferent care ar probele depuse la dosar?

“Zice gura lumii, Justitia nu e asa de impredictibila, dar se intampla accidente, uneori se intampla sa si pierzi cu dreptatea in mana, dar nu as exagera, nu as zice ca intotdeauna, indiferent de numarul de probe din dosar, solutiile sunt strambe.” se auzea mai mereu vocea  generatiei cu numarul trei din cabinetul Francu, subliniind de fiecare data ca romanul nu numai ca nu stie sa lupte pentru dreptul lui, ci pur si simplu nu-si cunoaste drepturile.

A venit si lumina dupa multa speranta. Increderea in Justitie nu ne-a dezamagit.

ICCJ a fluierat de doua ori terminarea jocului cu trei reprize, in care scorul final a fost de partea echipei lui Francu, judecatorul Tribunalului Galati facand un binemeritat cadou chiar de Ziua Internationala a Copilului dand solutia: Având nevoie de timp pentru deliberare, amâna pronuntarea la data de 01.06.2011.

01/06/2011: Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 9157/17.03.2008 si decizia nr. 183/29.04.2008 emise de pârâta. Obliga pârâta la plata indemnizatiilor restante începând cu ianuarie 2008, aferenta duratei concediului pentru cresterea copiilor Capraru Vicentiu Rares si Capraru Miruna Adnana, câte 600 lei lunar fiecare. Obliga pârâta la plata cheltuielilor de judecata catre reclamanti.