Logo Protect just_header

Sună la

+40 744 307 779

Bogdan Frncu 2024

Avocatul Bogdan Frâncu a ajuns de doua ori la poarta ÎCCJ – 1

Avocatul Bogdan Frâncu a ajuns de doua ori la Înalta Curte de Casație și Justiție .

   Aflat la a treia generaţie de avocaţi a Cabinetului Frâncu, din cadrul Baroului Galaţi, Bogdan Frâncu abordează această meserie din convingerea că dacă există norme de drept, implicit există şi o cale de rezolvare şi, nu oricum, ci pavată cu seriozitate şi profesionalism.

   Avocatul care nu pierde niciun proces nu există… Vă gândiţi bine şi, vă înarmați cu multă răbdare. Să ne luptăm cu Guvernul şi Ministerul Muncii nu e uşor, plus ca demersul nostru trebuie să modifice legea, apoi să vă dea dreptatea şi banii ce li se cuvin copiilor. Să creăm un precedent, nu e uşor, la ora asta am cunoştinţe că doar o mamă a trei copii de prin Alba mai vrea să facă asta. De aici e decizia dvs de a continua, sau nu, să câştigaţi dreptul unuia din copii.

   Aşa a abordat Bogdan Frâncu prima discuţie, în 2008, cu părinţii unor gemeni care doreau să modifice o lege nedreaptă, ce crea doar obligaţii, nu şi drepturi noilor purtători de CNP-uri.

   A urmat un lung şir de plimbări şi înfăţişări prin sălile Tribunalului, Curţii de Apel şi mai apoi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, lupta fiind nu doar cu nedreptatea ci şi cu cabotinismul instituţiilor statului, prin avocaţii şi juriştii plătiţi de noi să respecte o fisă a postului împotriva cetăţeanului. În tot acest timp se năştea o întrebare: Este Justiţia imprevizibilă, în care nu există predictibilitate indiferent care ar probele depuse la dosar?

   “Zice gura lumii, Justiţia nu e aşa de impredictibila, dar se întâmplă accidente, uneori se întâmplă să şi pierzi cu dreptatea în mână, dar nu aş exagera, nu aş zice că întotdeauna, indiferent de numărul de probe din dosar, soluţiile sunt strâmbe.” se auzea mai mereu vocea generaţiei cu numărul trei din cabinetul Frâncu, subliniind de fiecare dată că românul nu numai că nu ştie să lupte pentru dreptul lui, ci pur şi simplu nu-şi cunoaşte drepturile.

   A venit şi lumina după multă speranţă. Încrederea în Justiţie nu ne-a dezamăgit.
ICCJ a fluierat de două ori terminarea jocului cu trei reprize, în care scorul final a fost de partea echipei lui Frâncu, judecătorul Tribunalului Galaţi făcând un binemeritat cadou chiar de Ziua Internaţională a Copilului dând soluţia: Având nevoie de timp pentru deliberare, amâna pronunţarea la data de 01.06.2011.

   01/06/2011: Admite acţiunea. Anulează decizia nr. 9157/17.03.2008 şi decizia nr. 183/29.04.2008 emise de pârâta. Obliga pârâta la plata indemnizaţiilor restante începând cu ianuarie 2008, aferenta duratei concediului pentru creşterea copiilor Căpraru Vicențiu Rareş şi Căpraru Miruna Adnana, câte 600 lei lunar fiecare. Obliga pârâta la plata cheltuielilor de judecată către reclamanţi.

Distribuie această postare

Program de lucru

Creat și promovat de DECIBEL Medianet  srl Tecuci

Protect Just © 2024. Toate drepturile rezervate