Logo Protect just_header

Sună la

+40 744 307 779

Interviu cu dl. ALOMAN STELICĂ, Președintele PROTECT JUST

   PROTECT JUST – organizaţie non-guvernamentală deja bine-cunoscuta mediilor de specialitate, ca urmare a performanţelor din activitatea sa în zona protejării în Justiţie (şi nu numai) a victimelor accidentelor, urmaşilor şi intereselor acestora, este invitata acestui articol, iar dialogul cu dl. ALOMAN STELICĂ, Preşedintele PROTECT JUST, se vrea exemplar şi edificator.

 “VULNERABILITATEA OAMENILOR CĂ VICTIME ALE ACCIDENTELOR CONTINUA ÎN VULNERABILITATEA OAMENILOR ÎN FAŢA JUSTIŢIEI! PROTECT JUST APĂRA ŞI PROTEJEAZĂ OAMENII ÎMPOTRIVA ACESTOR VULNERABILITĂŢI!”

– Interviu cu dl. ALOMAN STELICĂ, Preşedintele PROTECT JUST, organizaţie non-guvernamentală de protecţie a victimelor accidentelor de circulaţie –

R: Domnule Preşedinte, chiar dacă activitatea organizaţiei pe care o conduceţi şi performanţele înregistrate de aceasta în protecţia în Justiţie şi nu numai a victimelor provenite din accidente, a urmaşilor şi intereselor acestora recomanda de la sine PROTECT JUST, ce ar mai trebui spus despre ONG-ul pe care îl conduceţi?

   ALOMAN STELICĂ, PREŞEDINTE PROTECT JUST: PROTECT JUST a apărut ca iniţiativa onestă a unui grup de profesionişti, avocaţi, medici, psihologi, foşti angajaţi ai structurilor de administraţie şi interne, ba chiar şi colegi ai dvs., ziarişti etc care au conştientizat vulnerabilitatea oamenilor în raport cu sistemul şi mecanismele juridice în condiţiile în care devin, la modul cel mai nefericit şi regretabil, victimele unui accident rutier, de muncă, malpraxis etc soldat cu vătămări sau în caz de deces, a urmaşilor acestora.

   Dacă vreţi, iniţiativa noastră concretizata în activitatea PROTECT JUST (am desfăşurat acţiuni de reprezentare ale victimelor accidentelor în zeci de cazuri şi dosare finalizate cu performanţe profesionale) e ca o prelungire a profesiilor noastre, dar dedicată oamenilor şi intereselor acestora care se confrunta cu nenorocirea unui accident.

   Toţi suntem oameni cu dragoste de oameni şi frică de Dumnezeu, şi în sensul cel mai profund creştineşte dorim să fim aproape şi să ajutăm pe aproapele nostru…

R: Accident, victima, despăgubiri, daune morale, asigurare-asigurător… sunt elementele unei terminologii juridice cu care dvs. sunteţi familiarizat dar pentru oamenii fără cunoştinţe de specialitate sunt întocmai necunoscutelor unei ecuaţii.. Ce ar trebui să ştim despre acestea?

   ALOMAN STELICĂ, PREŞEDINTE PROTECT JUST: Cu menţiunea ca asupra profunzimii şi subtilităţilor relaţiilor acestor termeni sau asupra cazului juridic propriu-zis se pot exprima mult mai bine avocaţii aflaţi în relaţii de parteneriat sau colaborare cu PROTECT JUST, avocaţi şi jurişti aflaţi la a 3-a generaţie profesională, deosebit de competenţi, pot să vă spun că victimele unui accident soldat cu vătămări sau urmaşii celor decedaţi în accidente pot – şi întotdeauna se întâmplă – solicită despăgubiri. Materiale sau morale.

   Despăgubirile materiale reprezintă returnarea cheltuielilor făcute cu acţiunile legate de vindecarea victimei care a supravieţuit sau de decesul acesteia.În ceea ce priveşte despăgubirile morale acestea reprezintă o sumă de bani care să compenseze, în cazul vătămării, diferenţa dintre viaţă normală dusă înainte de accident şi viaţa anormală pe care victima va trebui să o ducă după accident iar în cazul decesului victimei, compensarea dispariţiei acesteia faţă de cei dragi.

 R: Când şi cum intervin firmele de asigurare în urma unui accident?

   ALOMAN STELICĂ, PREŞEDINTE PROTECT JUST: Contextul juridic este conturat de Legea nr.136/1995 şi ordinele emise anual de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor care obliga atât conducătorii auto să se asigure cât şi asiguratorii să despăgubească.

   Spun aceste lucruri cu menţiunea anterioară că, asupra subtilităţilor juridice, de la caz la caz, se exprima şi acţionează cel mai bine, în interesul oamenilor pe care îi reprezentăm, avocaţii PROTECT JUST.

R: Domnule Preşedinte, cum intervine, cum ajută, la modul punctual şi concret, PROTECT JUST, victima unui accident de circulaţie rămas infirm pe viaţă?

   ALOMAN STELICĂ, PREŞEDINTE PROTECT JUST: Situaţia des întâlnită, în care suferinţa dobândită în urma unui accident de circulaţie presupune un tratament continuu, este un aspect pe care PROTECT JUST şi acţiunile noastre îl au permanent în vedere, reuşind (în acest sens) chiar în această perioadă încheierea de contracte de colaborare şi/sau parteneriat cu instituţii de recuperare abilitate de Ministerul Sănătăţii, cu unităţi de odihnă şi refacere din zona de stat şi privată, asigurarea de servicii de consiliere şi recuperare de traume psihice, ba chiar şi servicii de pompe funebre precum şi altele… ceea ce face ca PROTECT JUST să se apropie de o formă completa şi complexă de reprezentare şi ajutor a oamenilor aflaţi în stare de nevoie ca urmare a accidentelor de circulaţie…

Într-o altă ordine de idei, trebuie să menţionez faptul că PROTECT JUST este o organizaţie-instituţie care se dezvolta într-un ritm rapid – şi ca o consecinţă firească a performanţelor realizate! – Astfel că deţinem reprezentante PROTECT JUST în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Constantă, Galaţi, Bacău, Focşani, Bârlad, Brăila, Tecuci s.a., reprezentante din ce în ce mai active în viaţa societăţii civile din aceste arealuri…

R: D-le Preşedinte, în cazuistica accidentelor de circulaţie (şi nu numai!) comportamentul unor avocaţi, în demersurile acestora de a obţine dreptul de reprezentare ale victimelor în justiţie, încalcă de foarte multe ori principiile onestităţii relaţiei avocat-client, aceştia recurgând la diverse metode de fraudare a intereselor victimelor în obţinerea de avantaje materiale. Antena 3, în emisiunea moderatoarei Dana Grecu, exemplifica această situaţie chiar cu un caz de la Tecuci, caz în care victima a fost escrocată de o avocată din oraşul nostru. Cum comentaţi acest fapt?

   ALOMAN STELICĂ, PREŞEDINTE PROTECT JUST: PROTECT JUST este organizaţia non-guvernamentală care are ca scop protecţia victimelor accidentelor, conform drepturilor şi intereselor fundamentale ale acestora.

   Noi considerăm că vulnerabilitatea oamenilor că victime ale accidentelor se continua în vulnerabilitatea oamenilor în faţa Justiţiei şi pe întreg acest segment de evoluţie PROTECT JUST şi toţi specialiştii PROTECT JUST (avocaţi, medici, consilieri etc) intervin şi acţionează doar în sprijinul şi interesul oamenilor!

   În acest fel ne delimitam de acei colegi de acţiune care urmăresc scopuri pur pecuniare în demersurile lor şi astfel se îndepărtează de la misiunea profund-creştinească, scop nobil şi onest care caracterizează fiecare acţiune întreprinsă de PROTECT JUST.

   Omul reprezintă valoarea supremă a codului nostru de acţiune şi credinţă.

R: Sunt reale practicile prin care unii avocaţi, prin tot felul de promisiuni şi tertipuri (oferă sume de bani victimelor şi reprezentanţilor acestora, promit sume de despăgubiri ireale şi promisiunea de obţinere acestora înainte de desfăşurarea acţiunii penale, păcălesc victimele că pot obţine despăgubiri uriaşe, ireale, dincolo de practică judiciară şi circumstanţele obiective ale speţei etc) aduc serioase prejudicii victimelor?

   ALOMAN STELICĂ: Da este foarte adevărat, din păcate… Diversitatea mijloacelor prin care unii avocaţi le desfăşoară pentru obţinerea semnăturii de reprezentare a victimei în instanţă este mult mai mare…

Oamenii ar trebui să se ferească de astfel de avocaţi… ProtectJust este o instituţie care dezavuează astfel de practici.

Distribuie această postare

Program de lucru

Creat și promovat de DECIBEL Medianet  srl Tecuci

Protect Just © 2024. Toate drepturile rezervate